Sisilisko Retro ja Sharp sähköskootterit

Omaa maahantuontiamme ovat kaksi tyylikästä sähköskootteria: Sisilisko Retro ja Sisilisko Sharp. Molemmissa on 2000W moottori ja ne ovat saatavilla kahdella eri akkuversiolla. Rajoitettu erä. Lyijygeeliakuilla hinta on 2250 eur (sis. alv 24%) ja Litium-Ion-akuilla 3450 eur (sis. alv 24%). Katso alempaa teknisistä tiedoista akkuversioiden erot. Kaupan päälle sähköskootteriin takaboksi (arvo 100 euroa). Varaa heti omasi!

Retro on nimensä mukaisesti tyylikäs retromallin sähköskootteri.  Värivaihtoehtoina: mustavalkoinen, sinivalkoinen ja vihreävalkoinen.

Sharp on modernimmin muotoilu sähköskootterimme. Värivaihtoehtoina: punainen ja lyijyn harmaa.

Teknistä tietoa Sisilisko Retro ja Sharp malleista

Sähköskootterimme on luokiteltu mopoiksi eli maksimi nopeus on 45 km/h. Sähköskootteriin tarvitaan siis mopon vakuutus joka on n. 150 euroa vuodessa. Skootterilla voi matkustaa kaksi ihmistä, maksimikuorma on 150 kg.

Molemmissa Sisiliskon skootterimalleissa on 2000 W sähkömoottori suoraan takapyörään sijoitettuna. Moottori on suljettu harjaton moottori (ns. suoravetomoottori). Se on suojattu hyvin liialta ja siinä ei ole liikkuvia osia, joten kuluminen ei heikennä suorituskykyä. Akun ja sähkömoottorin välillä ei ole vaihteistoa eikä muita välityksiä lainkaan, joten skootteri reagoi hyvin “kaasuun”. Maksimi nousukyky on n. 18 astetta.

Akkuina skoottereihin on saatavilla 60V38Ah lyijygeeliakku (silikoniakku) tai 60V40Ah Litium-Ion-(LiFePO4) akku. Skootterimallit eroavat akkujensa perusteella seuraavasti:
– Skootterin paino lyijygeeliakun kanssa on n. 130 kg, LiFePO4-akuilla n.110 kg.
– Maksimi ajomatka yhdellä latauksella lyijygeeliakulla n. 35-45 km, LiFePO4-akulla n. 45-50 km. HUOM. Ajomatkan pituuteen vaikuttaa ajotyyli, nopeus, kuorma, maaston mäkisyys, tien kunto, renkaat, lämpötila yms, joten ilmoitetut pituudet ovat suuntaa antavia uusille akuille.
– Lyijygeeliakut kestävät n. 500 latausta, LiFePO4-akut 1500-2000 latausta. Akkujen kapasiteetti pienenee ajan ja käytön myötä. 

Akkujen lataus onnistuu normaalista verkkovirrasta. Skootterin akut on mahdollista vaihtaa uuteen. Tyhjän akun lataus kestää n. 5-6 tuntia. Sähköskootterin mukana tulee 73VDC 5A-laturi.

Jarruina skoottereissa on levyjarrut sekä etu- että takapyörässä. Jarrujen kunnosta on perinteisen skootterin tapaan syytä pitää hyvää huolta. Mutta koska liikkuvia ja kuluvia osia on muuten vähemmän kuin tavallisessa skootterissa, sähköskootterin huolto on edullisempaa. Rengaskoko skoottereissa on Retro 3,5”/10” ja Sharp 3,5”/12”.

Skoottereilla on vuoden takuu. Takuu ei koske kuluvia osia kuten jarrupaloja, renkaita ja lamppuja. Katso lisätiedot esitteestämme: Sisilisko Electric Vehicles Oy Sähköskoottereiden tuotetiedot (pdf).

Jos jokin asia vielä askarruttaa mieltäsi, ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!